dinsdag 13 oktober 2015

PW Huisjesreeks

Na het Rondje in Bonheiden zijn we met de auto een kilometer of tien verderop gereden om deze veel besproken serie te gaan doen.
Hier moesten we lopen omdat er een stuk is waar je met de fiets niet mag komen.
Deze serie bestaat uit 10 caches in de vorm van huisjes en in elke cache moest je ook nog een code vinden om de bonus te kunnen vinden.

#1 Pinnetjeshuis
Onder dit huisje hingen twee ijzeren staafjes die we links en rechts in een gaatje moesten stoppen, waardoor er een schijfje omhoog kwam waar de code van het cijferslotje op stond.
Toen we het slotje opengemaakt hadden konden we bij het logboekje.
Hoe we ook gezocht hebben, hier konden we geen code voor de bonus ontdekken.
 #2 Visbakje
Naast dit huisje hing een soort hengeltje, waarmee je iets in een ondoorzichtige buis omhoog moest zien te vissen, waardoor het logboekje tevoorschijn kwam.
 #3 Rebus
In dit huisje zat een rebus die we snel opgelost hadden.
Er kwam een zin met vijf cijfers erin tevoorschijn en met die cijfers moesten we 5 
balkjes verschuiven om het huisje open te krijgen.
Hoe we het ook probeerden, we kregen het niet voor elkaar.
Nadat we allerlei variaties geprobeerd hadden kwam er een groepje van 5 cachers aan.
Uit de rebus kregen ze precies hetzelfde als wij en ook bij hun lukte het niet om het huisje open te krijgen. Nadat ze ook van alles en nog wat geprobeerd hadden, deed een van hun nog een net wat andere poging en toen ging het huisje open!
Ook hier konden we geen code vinden...
 #4 Doolhof
Dit was de moeilijkste van de hele serie. In het huisje zat een houten doos en op het deksel was aangegeven hoe het doolhof liep. In de doos zat een knikker, die je niet kon zien, dus op het gevoel en gehoor moest je de knikker naar een bepaald punt zien te krijgen en dan zou de doos open gaan.
Samen met het andere team zijn we hier drie kwartier mee bezig geweest, regelmatig dachten we ja we hebben het, maar dan bleek het toch weer net niet te zijn.
Het andere team geloofde het wel en wandelde verder, wij zijn nog even gebleven en uiteindelijk is het Fairy1 gelukt om de knikker op de goede plaats te krijgen en konden we het logboekje tekenen!
 #5 Black Box
Bij dit huisje moest je 3 handelingen uitvoeren stond er in de beschrijving, maar je moest zelf uitvinden welke. onder de box zat een knopje waarmee ledlichtjes aangingen, dus dat was de eerste.
Onder het deksel vonden we een spiegeltje, dat precies in een sleufje paste en waarmee we de lichtjes konden zien, dus dat was twee, maar wat we als derde handeling moesten doen konden we niet ontdekken. Er hing een cijferslotje aan en dat heb ik met wat trial en error open gekregen, dus het logboekje hebben we kunnen tekenen, maar de code voor de bonus hebben we ook hier niet kunnen vinden.
 #6 Push Up
Deze was niet zo moeilijk, onder het huisje hing een houten balkje en toen Mowgli dat omhoog duwde kwam het logrolletje tevoorschijn én de code.
 #7 Schuifbox
In dit huisje zat weer een houten doos, waarvan je de wanden in een bepaalde volgorde moest verschuiven om bij een nieuwe doos te komen, waarbij de wanden ook verschoven moesten worden.
Dit moesten we vier keer doen en toen konden we bij het logrolletje en de code.
En daarna moesten we alles weer goed zien te krijgen door alles in omgekeerde volgorde te doen, wat gelukkig ook gelukt is.
 #8 Trekbakje
Hoe dit huisje nou precies werkte weet ik niet, maar eronder zaten allemaal haakjes die bakjes verschoven. Mowgli deed dat in een bepaalde volgorde en toen ging het luikje waarin het logboekje zat open.
We discoverden TB Neetsleven
 #9 Draaibakje
In dit huisje zat een houten doosje waarvan het deksel met geen mogelijkheid open ging.
Fairy1 wist te vertellen dat dit vast middelpuntvliedende kracht was, legde  het op zijn hand en begon er mee te draaien, en draaien en draaien en toen vloog inderdaad het dekseltje eraf en konden we bij het logboekje.
 #10 Mysterybox
Dit huisje hing hoog in een boom...
Fairy1 heeft geen zin om uit een boom te vallen en arbeidsongeschikt te raken.
Ik klim heel af en toe in een boom, dat is een beetje afhankelijk van de boom en in deze kwam ik met geen mogelijkheid, dus bleef Mowgli over die wel goed kan klimmen.
Alleen had hij geen flauw idee wat hij met dit huisje aan moest.
Wij stonden vanaf de grond wel wat dingen te verzinnen, maar het huisje ging niet open.
Na een hele poos hebben we het dan maar opgegeven.
We hadden niet alle codes, dus konden we de bonus ook niet zoeken en daarom zijn we na deze cache weer naar de auto en naar huis gegaan.
Het was weer een hele leuke cachedag.

Geen opmerkingen: