zaterdag 12 juli 2014

LCE: XIII & The Walking Dead

03-07-2014
Gisteravond stonden we op een parkeerplaats waar ook deze 'letterbox' begon.
Aangezien we natuurlijk al letterboxers waren voordat we cachen ontdekt hadden, wilden we deze graag doen en Mowgli ging met ons mee.
Op deze parkeerplaats was het eerste punt waar we een doosje moesten zoeken en daarin zat een papier met een code, waarvan ik natuurlijk gelijk een foto gemaakt heb :-)
We snapten helemaal niets van die code, maar vaak wordt iets onderweg wel duidelijk.
De wandeling was prachtig en we kwamen weer langs allemaal plaatsen waar je normaal nooit zou komen.
De beschrijving klopte ook precies, alle punten konden we goed vinden.
Onderweg moesten we hier en daar doosjes zoeken om een cijfer te weten te komen en dat lukte ook overal, behalve bij het derde punt.
Er moest een aanwijzing in een boom tegenover een omgevallen, afgezaagde boom op een muur liggen.
De muur met die omgevallen boom kon niet missen en er recht tegenover stond een boom met een prachtige gat erin, perfekt voor een doosje, maar we vonden er niets.
We hebben ruim een half uur gezocht, alle bomen in de buurt van onder tot boven, maar nergens konden we wat vinden.
Toen we een stukje verderop waren bedachten we ineens dat we misschien met een uv lampje in het gat zouden moeten kijken, dus wij weer terug, maar ook dat bleek niet te helpen.
We maakten de wandeling en en nadat we ook het laatste getal gevonden hadden keken we nog eens naar de code om de cache te kunnen vinden.
Hoe lang we er ook naar keken, we konden er geen van drie chocola van maken.
En dat was echt ontzettend jammer want nu konden we de cache niet gaan zoeken.
Dit is dus absoluut geen letterbox (ook al zit er dan waarschijnlijk een stempeltje in de doos), maar eerder een puzzel multi.
Ik had hier wel een beetje een kater gevoel over, als je zoiets op de pagina van een multi ziet staan kun je er eerst over nadenken of hem op de ignore lijst zetten, maar nu moest je in het veld maar zien dat er een lampje ging branden en bij ons bleef het pikdonker.
Thuis dacht ik dat de getallen de laatste 3 cijfers van de koordinaten waren, maar daar kwam ik niet verder mee.
Toen Fairy1 ermee aan de slag ging bleek dat wel te kloppen, maar dat ook de cijfers daarvoor aangepast moesten worden.
Het bleek dat we op elke plaats waar we naar een getal moesten zoeken een waypoint hadden moeten maken en aan de hand daarvan de code konden oplossen.....
Dat zeg ik, dat is GEEN letterbox maar een puzzel multi.

01-08-2014
Toen we van de 7 souvenirs of August challenge hoorden, besloten we pas weer in augustus terug te gaan, want letterboxen zijn heel dun gezaaid.
En zo kwamen we vanavond op het koordinaat wat volgens ons de goede plaats moest zijn.
Het was daar een wildernis van hoge brandnetels, weegbree en ander onkruid, gestort tuinafval en allemaal boomstammen.
We hebben zo goed en zo kwaad als het ging gezocht, maar konden de box niet vinden.
Nu waren de twee laatste logs DNF's dus we besloten om toch maar eens een mailtje naar de legger te sturen of het nu wel of niet de goede plaats was.
Dat bleek uiteindelijk wel zo te zijn, dus de legger gaat nu erheen om te kontroleren en dan kijken we wel of we terug gaan of een andere letterbox gaan doen (voordeel als je niet gelijk alle caches in je eigen omgeving zoekt).

14-12-2014
In augustus kregen we een mailtje van de legger dat hij een nieuwe box neergelegd had, maar dat er nog geen stempel in zat.
Het kenmerk van een letterbox is juist een stempel en daarom besloten we te wachten totdat er weer eentje in de box zat, maar dat gebeurde pas halverwege november, maar toen kwam het er niet van om gelijk naar de box te rijden.
Nu was het eens een keer lekker weer en daarom gingen we vanmiddag caches zoeken.
We besloten om met deze te beginnen en we vonden hem gelijk.
Hij lag waar hij moest liggen en het stempel was nog niet eerder gebruikt.
Deze cache heeft 'even' wat tijd nodig gehad, maar we hebben nu toch weer een stempeltje in ons letterbox journal staan.

Geen opmerkingen: