woensdag 30 juli 2014

Kindercache: Everzwijnbad

22/23-07-2014
Het was warm weer en daarom gingen we een multi doen in het Meerdaalwoud.
Mowgli wil deze cache ook graag een keer doen, maar omdat deze cache nogal wat   'eenvoudige wiskunde' nodig heeft om op het eindkoordinaat uit te kunnen komen gingen wij hem proeflopen.
De Speelzone Everzwijnbad kende ik wel, vroeger ging ik daar met Mowgli naar toe als onderdeel van Thuisonderwijs en het was leuk om er weer eens te komen, vooral ook omdat er een beeld staat van Ad Wouters: de bosprotter.
Op een aantal waypoints moesten we 'tags' zoeken en op andere foto's (die bewerkt waren) herkennen.
De foto's waren geen probleem, maar de tags was een ander verhaal.
Eerst zochten we naar metalen plaatjes, maar het bleek dat we naar witte strepen moeten zoeken.
Een van die 'tags' moet in een buis (doorsnede 75 cm)  zijn, maar die buis zat vol met water en modder, dus daar ga je niet meer in.
Bij het eerste waypoint dachten we de streepjes gezien te hebben, maar later bleek dat die witte strepen op wel meerdere bomen in dit deel van het bos staan.
Aangezien we met de (niet) gevonden getallen moesten rekenen en het cijfer dat we in de buis hadden moeten vinden wel 4 keer nodig hadden voor een berekening, kwamen we er niet uit en zijn we terug naar huis gegaan.
Daar  hebben we alles nog eens goed bekeken en omdat bepaalde getallen niet konden een nieuwe berekening gemaakt, waar een koordinaat uit kwam wat heel logisch leek.
De volgende avond zijn we terug gegaan en hebben we zeer uitvoerig in de ruime omgeving gezocht, maar helaas, de cache hebben we niet kunnen vinden.
Wij zijn te dom voor een kindercache hahaha
We zullen nog eens terug gaan met Mowgli erbij, kijken of dat helpt.

02-08-2014
Vandaag zijn we dan inderdaad met Mowgli erbij teruggekomen en dat hielp enorm! :-)
Mowgli klom in de boom, net even hoger als dat ik er in geklommen was en vond de tag!
Mowgli kroop in de buis en vond de tag!
En zo kon Fairy1 nu eindelijk de goede koordinaten uitrekenen en kwamen we op een hele rustige plaats, waar we de cache vonden.
We hebben zonder gezien te worden door muggles kunnen loggen.
De volgende kindercache doen we gelijk met Mowgli erbij :-)

Geen opmerkingen: