dinsdag 29 juli 2014

De Rode Ridder 1: Vrykolakas

17 juli 2014
Mowgli vroeg of we na het eten deze cache konden gaan doen.
Hij lag niet ver van ons huis af, maar hij had heel lang op disabled gestaan, nu was hij weer terug en Mowgli was er al aan begonnen, maar kon de tag op WP1 al  niet vinden.
En dus vertrokken we na het eten, op de fiets naar het eerste Waypoint, niet gehinderd door ook maar enige kennis van de strip De Rode Ridder.
Het beginpunt was bij een van de ingangen naar het Meerdalwoud en wij hadden het idee dat de tocht door het bos zou gaan, dat bleek niet zo te zijn want hij voerde ons naar de Arenberg Campus.
Dat is ook bekend terrein, maar toch kwamen we door deze multi weer op plekjes waar we nog niet geweest waren.
Sommige waypoints konden we vlot vinden, andere waren dan weer lastiger, omdat er een stuk pad afgesloten was of omdat we naar de verkeerde hint van het verkeerde waypoint zochten, tja dan kun je lang zoeken.
Veel tijd koste het zoeken naar een bepaald kruis waarvan we geen flauw idee hadden hoe dat eruit zou moeten zien, bleek dat ik het gelijk al gezien had, maar het niet als kruis herkend had....
Maar de meeste tijd koste één bepaalde tag. Hij zat op een boom en we vonden hem vrij snel, maar er was allemaal hars overheen gelopen en totaal onleesbaar.
We hadden het koordinaat toch nodig om naar het volgende waypoint te kunnen gaan en toen heeft Fairy1 met de achterkant van een pincet hars zitten wegschrapen.....
Hierna konden we nog een paar waypoints doen, maar de twee laatsten, die wel in het bos lagen, konden we niet meer doen omdat het donker geworden was.
De volgende avond gingen we dus terug. Het één na laatste waypoint vonden we snel en toen konden we naar de cacheplaats.
Een honderd meter voor het nulpunt leek het wel of we op een slagveld aangekomen waren, allemaal
gekapte bomen en takken dwars over elkaar en uiteraard precies naar het stuk toe waar het nulpunt moest zijn.
We waren bang dat de cache weg zou zijn of dat er een omgekapte boom op zou liggen.
Het zoeken tussen bomen is sowieso al niet makkelijk met een gps die dan vaak op hol slaat, maar nu we over allemaal bomen moesten klimmen was het helemaal een ramp.
Gelukkig hadden we enigszins houvast aan de hint dat de cache bij een berk moest liggen, dus zochten we alle berken die nog overeind stonden af en wonder boven wonder stond de berk van de cache er nog en konden we uiteindelijk toch deze multi loggen.

Geen opmerkingen: