maandag 26 juni 2023

Jardim Duque da Terceira

 05-06-2023
Om de hoek bij het huis, op 100 meter afstand, ligt in deze labcache Jardim Duque da Terceira en die hadden we nog steeds niet gedaan.
Vanmorgen, na het ontbijt, gingen we gelijk naar de tuin en begonnen we bij het eerste Waypoint, omdat ze opvolgend zijn.
De bedoeling van deze labcache is dat je op een bepaald punt een boom/struik/plant vind met een bordje erbij en daar moet je dan de Latijnse naam van ingeven.
Maar helaas waren of de planten weggehaald of stond er geen bordje en aangezien een Waypoint 20 meter van te voren open gaat, zocht je je soms suf naar welke plant er bedoeld werd.
Met de beschrijving kon je wel gaan Googlen, maar ik kan dat veel beter en sneller op mijn laptop dan op mijn smartphone, dus zijn we een paar keer heen en weer gelopen.
Bij de laatste vraag wisten we dat we de naam goed hadden, maar het werd niet geaccepteerd.
We stuurden de maker een mailtje, maar kregen uiteraard geen antwoord en toen hebben we maar een andere geocacher gemaild.
De was wel zo vriendelijk om te helpen, ze hadden zelf ook hulp gehad met het antwoord, want moet de Latijnse naam met een Y geschreven worden, het moet ingevoerd worden met een I...
Er is al zoveel commentaar geweest dat de labcache aangepast moet worden, maar dat schijnt teveel moeite te zijn.
Maar we hebben hem dan toch kunnen voltooien en nu is het officieel de meest waardeloze labcache die we ooit gedaan hebben.
Gelukkig was de tuin wel heel mooi.

 

 


Geen opmerkingen: