maandag 26 juni 2023

A Ribeira dos Moinhos

 05-06-2023
Deze labcache volgt de loop van het water vanaf de bergen naar de stad.
De Waypoints liggen ook vast, dus om die in de stad te kunnen doen moesten we eerst deze eerste bij de bergen doen, dus die deden we toen we redelijk in de buurt waren.
Hier zagen we een grote groene buis de bergen uitkomen en dat kwam in dit aquaduct.
We moesten hier ramen tellen aan een bepaalde kant, maar omdat we niet over een hek wilden klimmen en het niet duidelijk was of je nu de grote of kleine ramen moest tellen ben ik bij één begonnen en het antwoord bleek drie te zijn, dus dat had ik redelijk snel gevonden.
Het tweede Waypoint deden we later op dezelfde dag op de terugweg.
Alles in Angra is eenrichtingsverkeer, dus het was makkelijker om het zo te doen.
We kwamen in een woonwijk, waar we ons suf gezocht hebben naar waar we het antwoord op de vraag konden vinden, maar uiteindelijk zag ik de oude steen in de muur waar het met moeite te lezen was.
Waypoint 3 was heel lastig te bereiken en goed parkeren kon je er niet, dus Fairy1 bleef even ergens in de auto zitten terwijl ik naar dit oude vervallen gebouw liep.
Hier was de vraag wat het huisnummer was, wat ik gelukkig snel kon vinden, maar wat dit gebouw nu geweest is was niet helemaal duidelijk. 
Waypoint 4 deden we een andere dag, toen we de Jardim Duque da Terceira hadden gedaan.
Dit was een historische site met een bordje erbij met uitleg over hoe het vroeger was, dus dat was wel interessant en hier was het antwoord ook goed te vinden.

Het vijde en laatste Waypoint was bij een oud gebouw vlakbij de haven.
Weer een vraag over ramen, waar ik weer bij een begon en twee het goede antwoord bleek te zijn.
Wat hier nu precies geweest is en waarom de labcache hier eindigde weten we niet.
 
Met het antwoord op die vraag hadden we deze labcache voltooid.
Hij was wel aardig, maar we zijn onderweg op plekken gekomen die ook met het water te maken hadden en veel mooier waren.

Geen opmerkingen: