woensdag 3 mei 2023

Namur en Musées

 02-05-2023
Vandaag is het Blue Switch Day en is er weer een souvenir te verdienen op 1, 2 of 3 mei.
Gisteren waren we op pad, maar de auto begon steeds gekkere ratelgeluiden te maken, dus zijn we terug naar huis gegaan.
Vanmorgen is Fairy1 met de auto naar de garage gegaan; daar wisten ze zo vlug niet wat het was en ze dachten er wel een paar dagen voor nodig te hebben, omdat ze weinig tijd hadden, dus de auto zou daar blijven tot na onze vakantie...
Dat hield in dat we geen cache meer konden gaan zoeken, maar voor dit soort 'noodgevallen' heb ik een aantal labcaches, waarvan de waypoints wel geopend zijn, maar ik de antwoorden nog niet ingevuld heb.
 
Toen we in Namen waren deden we deze labcache met opeenvolgende waypoints, maar WP5  was nog niet beantwoord, dus die heb ik vandaag voltooid.
 
 
 De cache bracht ons bij Musée Diocésain et Trésor de la Cathédrale, waar we het antwoord vlot konden vinden.
Vlakbij de Kathedraal was Le pôle des bateliers. Daar hebben we gezocht en gezocht en uiteindelijk is Fairy1 naar binnen gegaan en heeft daar de vraag laten zien.
Toen is een medewerker mee naar buiten gelopen en wees ons een huis ietsje verderop, waar allemaal vierkanten uit de muur staken.
Op sommigen ervan stonden kleine poppetjes en dat blijkt weer een route te zijn in de stad, dus dat is leuk voor een volgende keer.
Nadat we alle vierkanten geteld hadden konden we verder.
Félicien Rops; hier konden we het antwoord dan weer redelijk vlot vinden.
Musée des arts anciens. Ook hier vonden we het antwoord vlot, maar het leukste vond ik dat we hier een K-doll zagen. Normaal hadden we niet geweten wat dat was, maar in de Kerstperiode was de K-Doll parade in Leuven en hebben we ze gezocht.
Le musée archéologique
Het laatste museum, waar we de vraag ook goed konden vinden en die ik dus vandaag pas ingevoerd heb en daarmee deze labcache voltooide.
En zo kregen we dan toch nog het souvenir!

Geen opmerkingen: