woensdag 29 september 2021

Uma Aventura na Grená

 28-09-2021
Op het eiland liggen (met die van ons meegerekend) 6 labcaches en dit was de laatste die we nog niet gedaan hadden. 
Heel soms mag er een labcache gemaakt worden met 10 locaties en dit was er zo een.
Hij ligt en het Parque Grená, waar wij nog niet geweest waren omdat het pas eind 2019 geopend is, dus dit was een mooie gelegenheid.
We parkeerden op de parkeerplaats en wandelden langs de fumarolas naar de ingang, die vlakbij dit oude vervallen huisje was.
Hier moesten we de eerste vraag beantwoorden: Hoeveel ramen zaten er aan de entree kant.
Dat was niet zo moeilijk, maar wel weer hoe het ingevoerd moest worden, maar nadat nummers niet werkten heb ik het geschreven getal ingevoerd en toen konden we verder.
Locatie 2
Het voordeel van zo'n labcachewandeling is dat de route vastligt en je dus vanzelf een mooie wandeling maakt.
Hier was de vraag heel duidelijk.
Locatie 3
Bij de eerste twee vragen stond er ook een Engelse vertaling, maar hier weer niet.
Ik snapte het grootste deel van de vraag, maar voor de zekerheid hebben we toch ook maar even Google translate bekeken en toen wisten we precies wat we moesten tellen en hier kon het getal zo ingevoerd worden.
Locatie 4
Welk woord  staat er gegraveerd op de bank op de rustplaats.
Welke bank???
Een stukje verderop stonden wel banken, dus dachten we dat we die misschien zouden moeten hebben, maar er was geen enkel woord op te lezen.
We zochten en zochten, maar vonden niets...een volgende locatie wordt pas vrijgegeven als je een goed antwoord invoert, dus we dachten echt dat het hier alweer zou stoppen.
Opeens dacht ik laat ik eens proberen om Grená in te voeren en dat bleek het magische woord te zijn en konden we dus verder.
Locatie 5
Het antwoord op deze vraag was dan gelukkig weer snel te vinden: wat is het eerste woord op het bord.
Locatie 6
Ook weer zo'n lastige, hij popte veel te vroeg op, dus toen we lazen hoeveel bloembakken er op de brug stonden, zochten we op de hele verkeerde plek.
Uiteindelijk zijn we bij de goede plek aangekomen en zagen we dat er zes bloembakken waren, 6 werkte niet, maar seis ook niet.
Toen dacht ik aan die stomme labcache in Lagoa en heb ik het portugese woord voor bloembakken erachter gezet en dat was Bingo! 
Locatie 7
Hier was de vraag dan gelukkig weer simpel: hoeveel routebordjes staan hier; er stond er maar 1 en 1 was ook gewoon gelijk goed.
Locatie 8
Ook een makkelijke; hoeveel banken staan er: 2.
Locatie 9
Het nadeel van de labcache kaart is wel dat er hier geen paden aangegeven stonden.
Het terrein is erg heuvelachtig en de paden liggen op verschillende niveaus dus af en toe wisten we niet precies waar we nu precies naar toe moesten.
Hier waren we dus het verkeerde pad opgelopen en daar kwamen we pas achter toen we al een heel stuk naar beneden gelopen waren en een bordje zagen dat Casa Grená de andere kant op was, dus dat werd weer omhoog klimmen.
Gelukkig konden we het antwoord op de vraag wel gelijk vinden.
Locatie 10
En bij Casa Grená moesten we de laatste vraag beantwoorden en dat ging ook redelijk snel.
Met het antwoord op vraag 10 kregen we de coordinaten van de bonuscache, die weer een stukje verder moest liggen.
Alhoewel de invoering van de antwoorden wel wat toerist vriendelijker en duidelijker had gemogen was het ons toch gelukt om deze labcache tot een goed einde te brengenn.
Het park is schitterend en zonder deze cache waren we er waarschijnlijk niet zo snel gekomen en nu hebben we er een heerlijke dag gehad.
En met deze cache hebben we nu alle labcaches op het eiland gedaan, hopelijk mogen er in de toekomst nog meer bijgemaakt worden.








Geen opmerkingen: