zondag 30 mei 2021

Teddy op avontuur in Opvelp 1 t/m 15

 29-05-2021
Nadat ik tijdens de laatste keer cachen mijn enkel verzwikt had heb ik het een poos rustig aan gedaan en toen het weer beter ging regende het alleen maar, dus zodoende was het nu alweer een paar weken geleden dat we waren gaan cachen.
Dit weekend was het dan eindelijk weer eens mooi weer en daarom gingen we vandaag naar Opvelp om deze Teddy serie te gaan zoeken.
Er was een parkeerplaats vlakbij de eerste cache, waar we de auto neergezet hebben en daar zijn we aan de wandeling begonnen.

#1
Dit bleek een hengelcache te zijn, maar gelukkig was er hier materiaal aanwezig, waarmee je een hengel in elkaar kon schroeven, wat wel heel fijn is.
Fairy1 i is vrij lang, dus hoefde hij maar een kort hengeltje te maken waarmee hij de cache kon pakken.
#2
De caches waren gemaakt in samenwerking met de gemeente Bierbeek en zodoende kwamen we deze echte route wegwijzer tegen.
De cache konden we vlot vinden er was een pincet nodig om hem te pakken te krijgen, maar die bleek nog in de winterjas van Fairy1 te zitten...gelukkig bracht een dun takje uitkomst.
#3
In elke cache zat een geplastificeerd papiertje met daarop de code, maar ook een stukje van een vervolg verhaal over het beertje Teddy.
Echt heel leuk gedaan.
Deze cache vonden we ook gelijk.
#4
Zo'n soort cache zijn we al eens vaker tegengekomen, maar hier waren allemaal kleine beertjes als versiering, wat het weer zo mooi passend in het thema maakte.
#5
Om bij deze cache te komen moest er wel wat geklauterd worden.
#6
Ook bij deze cache was heel duidelijk te merken dat het samen met de gemeente gemaakt is.
#7
De caches waren niet echt moeilijk; een ideale serie om met kinderen te doen.
#8
Hier hebben we even staan kijken hoe we de cache open moesten krijgen, maar het bleek uiteindelijk makkelijker te gaan dan we dachten.
#9
Toen we het deurtje van deze cache open maakte zagen we een volgend deurtje met een cijferslot erop.
Om de code daarvoor te krijgen moesten we een puzzeltje oplossen dat aan de binnenkant van het deurtje zat, toen we dat gedaan hadden kwamen we erachter dat het cijferslotje gewoon open was...
#10
Hier hadden we geluk dat we de cache nog konden zien, ik denk dat over een week of wat hij helemaal verdwenen is tussen de brandnetels.
#11
Ook deze cache had een cijferslot dat open bleek te zijn, maar we hebben toch gekeken hoe we aan de code konden komen , want dat was op een hele originele manier gedaan.
#12
De cachers voor ons hebben duidelijk niet de moeite genomen om de slotjes dicht te doen, want ook hier bleek het weer open te zijn.
Je kon de code krijgen door lijnen te volgen van 3 beertjes naar vruchten waar cijfers bij stonden, heel leuk en helemaal niet moeilijk, dus waarom ze alles open hebben laten staan???
Wij hebben de slotjes wel allemaal dichtgedaan.

#13
En ook  bij deze cache was er hele leuke en originele manier gevonden om de code van het openstaande slotje te vinden.
#14
En ook bij deze laatste cache was er net weer even een andere manier om de code te vinden, ook heel leuk en origineel.
Ik was helemaal vergeten om een foto van de omgeving te maken, dus heb ik een screenshot van Google maps gemaakt.
#15 Bonus
Bij cache #14 hadden we alle cijfers om deze bonuscache uit te rekenen en die coordinaten brachten ons weer vlakbij de auto, waar we een prachtige bonuscaches vonden.
Er zat een doosje in met allemaal houten beertjes waarvan je er eentje mee mocht nemen, zo leuk. 
Ook hing er nog een TB om te discoveren: Teddy op avontuur in Opveld Bonus.
Dit was echt een fantastische wandeling, met prachtige caches.
Ze waren allemaal anders, erg origineel en het Teddy thema was heel mooi uitgewerkt.
De route was ook schitterend en we hebben volop genoten van deze cachemiddag.

Geen opmerkingen: