zaterdag 29 april 2017

The British Library

20-03-2017
Ons plan voor vandaag was om nadat we Camden bezocht hadden via een aantal caches terug te lopen naar St Pancras, maar omdat de weersvoorspelling regen was, hadden we deze vrij uitgebreide multi geladen.
Hij had meer dan 1110 favoriete punten, dus hij moet wel leuk zijn.
Het regende inderdaad, dus toen wij op Pancras aankwamen, waar het overigens droog was, zijn we naar The British Library gegaan.
Na een uitgebreide tassencontrole mochten we naar binnen en begonnen we te zoeken naar de antwoorden op alle vragen.
Daar zijn we een hele poos mee zoet geweest, waarbij we op allerlei plaatsen in de bibliotheek kwamen die we anders niet gezien zouden hebben.
Het was een leuke speurtocht en we konden alle antwoorden vinden en daarmee de coordinaten uitrekenen van de cache, waarin een wachtwoord en plaats van de echte cache zouden zitten.
Die lag buiten het gebouw, waar de gps helemaal doldraaide en de hint "magnetic" ook niet hielp, omdat dat op wel heel erg veel plaatsen kon slaan.
We hebben een poging gedaan en wat gezocht, maar er staan overal camera's dus dat zoekt niet echt lekker.
Toen we eens verder in de listing keken zagen we dat het een bekend probleem was, maar dat de coordinaten op Google goed aangaven waar de cache moest liggen.
Buiten konden we geen wifi ontvangen, dus gingen we weer naar binnen, waarbij we weer door de tassencontrole moesten.
Om op het netwerk van de Library te komen moest je eerste een account aanmaken, dat was wel gratis, maar de bevestiging wordt naar je emailadres gestuurd en laten wij nou heel erg huiverig zijn om in openbare ruimtes in te loggen op onze accounts waarbij we passwoorden moeten gebruiken.
Goed dus geen google.
Fairy1 is aan de balie gaan vragen of er ergens een computer was waar hij op kon kijken, maar de man achter de balie wist van de cache af en toen hij zag dat Fairy1 de antwoorden op alle vragen had, vertelde hij waar de cache lag.
We gingen daar naar toe, iemand stond gelijk op om de cache te pakken, maar een collega vroeg naar het wachtwoord.
Daar heeft Fairy1 heel handig overheen gepraat :-) en inmiddels had ik de enorm grote doos al gekregen en was ermee naar een tafeltje gelopen om de inhoud te bekijken en te loggen.
We ontdekten nog twee TB's:
- Cargo container
- W8's UK Mega 2013 Traveler
 
Deze cache is inderdaad heel leuk om te doen, alleen is de buitencache niet erg handig meer omdat je dan weer door de tassencontrole moet en als je pech hebt sta je daar best wel een poosje voor in de rij.
Maar deze cache was een hele leuke afsluiter van het cachen in London deze reis.

Geen opmerkingen: