zondag 30 april 2017

Star Trek Voyager

09-04-2017
In de richting van Luik ligt een puzzelcache serie in de (bijna) vorm van het Star Trek embleem.
Ik ben geen fan van puzzelcaches, maar dit onderwerp sprak me nog wel aan omdat Fairy1 en ik de Star Trek afleveringen gezien hebben.
Van de winter heb ik de puzzels opgelost en omdat er dit weekend heel mooi weer voorspeld was en we eindelijk wel weer eens een eind wilden fietsen, gingen we vandaag op pad om deze serie te doen.
De serie bestaat uit 3 keer 10 caches elk met een bonus en wij begonnen met de Voyager serie.

#1
Vergeten om een foto te maken.
We parkeerden de auto in de buurt van deze cache en begonnen hier te zoeken.
Er waren helemaal niet zoveel plaatsen waar de cache zou kunnen liggen, maar wij konden hem nergens vinden.
Nadat we een hele poos gezocht hebben, zijn we verder gegaan, zodat we deze misschien later nog zouden kunnen doen als we de verstop methode van deze legger/serie wat beter kennen.

 #2
We stapten op onze fietsen en reden naar de tweede cache, die vonden we vrijwel gelijk.
De coördinaten én de hint klopten precies.
 
 #3
Bij deze cache kwamen we in het gebied met fruitbomen.
Er stonden er al heel wat in bloei, wat het allemaal erg mooi maakte, maar gelukkig voor ons stond nog niet alles in bloei, want dan is het hier polonaise rijden met iedereen die naar de bloesem komt kijken en dan kun je het zoeken naar caches wel vergeten.
Deze cache konden we ook niet vinden op de plaats waar de hint aangaf, maar opeens zag ik hem ergens in het gras op de grond liggen...
We hebben hem uiteraard op zijn goede plaats terug gelegd.
 
 #4
Deze cache konden we gelijk vinden.
 
 #5
Net als deze
 #6
en deze
 #7
en deze.
 #8
Voor deze cache kwamen we over een viaduct over de snelweg, we zijn hier al zo vaak voorbij gereden en het was leuk om de fruitbomen nu eens van bovenaf te kunnen bekijken.
Naar de cache moesten we wel even zoeken, maar we hebben hem gevonden.
 
 #9
Op heel veel plaatsen stonden er al veel brandnetels. Gelukkig had Fairy1 een lange broek aan, zodat hij er wel doorheen kon lopen.
Hier was dat maar goed, want we moesten op verschillende plaatsen zoeken, omdat onze maten niet helemaal overeen komen met de maten uit de hint :-)
Maar we hebben de cache gevonden.
 #10
Ook bij deze cache hebben we even moeten zoeken.
We konden hem in eerste instantie niet vinden, maar toen zagen we verderop nog iets dat op de hint kon slaan en daar lag de cache inderdaad.
# Final
In elke cache zat een cijfer om de final te kunnen uitrekenen en alhoewel we het cijfer uit de eerste cache niet hadden, konden we toch de plaats van de final uitrekenen.
En we vonden de cache die op een leuke manier verstopt was.
Deze serie was heel leuk, mooi verzorgde caches en de omgeving waar we doorheen kwamen was prachtig en door de bloeiende fruitbomen nog eens extra mooi.

Geen opmerkingen: