zondag 4 december 2016

Dodekathlos 1 t/m 5 en 12

In september werd er in Pellenberg een hele moeilijke puzzelserie neergelegd en die had ik nu eindelijk helemaal opgelost gekregen; sommigen alleen en een paar met behulp van andere puzzelaars.
Vandaag was het wel koud, maar ook zonnig en daarom gingen we er samen met Mowgli op uit om een paar caches van deze serie te zoeken.
Ze zijn van een bepaalde legger, die de caches heel erg goed kan verstoppen en waar je niet zo met drie minuten klaar bent.

#1
We hadden al uit de logs begrepen dat de meeste cachers deze niet in een keer kunnen vinden en wij waren geen uitzondering.
We hebben een hele poos gezocht en toen zijn we maar verder gelopen, in de hoop dat we onderweg inspiratie zouden krijgen zodat we deze op de terugweg zouden kunnen vinden.
Onderweg kwamen we een team tegen, die hem na heel lang zoeken toch had gevonden en ze gaven ons een tip.
Op de terugweg hebben we weer gezocht, maar zelfs met de tip zagen we nog niets, pas toen Fairy1 op een andere plaats ging zitten zoeken, scheen er net een straaltje licht op iets en toen vonden we de cache alsnog.
Deze was echt heel ingenieus verstopt.

 #2
Dit was een boomklimcache, voor Fairy1 met zijn gebroken schouder natuurlijk geen optie, ik zag het ook niet zo zitten, maar Mowgli klom de boom in en pakte de cache.

 #3
Hier precies hetzelfde verhaal als bij cache nummer 1, alleen hebben we deze op de terugweg niet kunnen vinden.
We moeten dus nog een keer terug gaan als we de tweede helft van de serie gaan proberen te vinden en dan maar hopen dat we de tip die we gekregen hebben wel eindelijk zien.

 #4
Ook hier hebben we een hele poos gezocht. We wilden al bijna opgeven, maar toen zag fairy1 alsnog iets wat de cache bleek te zijn.

 #5
Ik had de spoilerfoto die in de checker zag niet opgeslagen, maar beschreven en inderdaad precies op het nulpunt stond iets.
We zochten en zochten en gingen uiteindelijk ook maar eens een stukje verderop kijken, maar konden niets vinden.
Toen kwam er een ander team aan, waarvan de man ook hetzelfde nulpunt had als wij, maar de vrouw had wel de spoilerfoto op haar smartphone en toen bleek dat we helemaal aan de andere kant van de weg moesten zijn en een stuk terug....tja dan kun je wel zoeken.
Dankzij dat team hebben we de cache toch kunnen loggen.

#12
Toen we weer terug bij de auto waren, realiseerden we ons dat we langs deze cache zouden rijden en toen zijn we daar maar even gestopt om deze ook nog te zoeken.
Tot onze verbazing stond Mowgli binnen een minuut met de cache in zijn handen!
Voor de rest van de serie gaan we nog een keer terug.

Geen opmerkingen: