woensdag 14 augustus 2024

Good Luck 3 'caches'

 12-08-2024
Bij geocaching.com is er weer een zomerchallenge  en ik vind het altijd heel leuk om daaraan mee te doen, vooral omdat er ook souvenirs te verdienen zijn.
Dat zijn er deze keer 3; de eerste krijgje als je in een bepaalde periode 20 caches logt, voor de tweede moet je 100 caches hebben en de derde krijg je als de hele cache community bij elkaar 15 miljoen caches gevonden heeft.
Nu is het voor ons bijna onmogelijk om hier op het eiland aan een challenge mee te doen, omdat het cacheonderhoud zo abominabel slecht is.
Maar een serie waarvan we er vorig jaar een aantal gedaan hadden en allemaal niet hadden kunnen vinden, was door verschillende (toeristen) gelogd als gevonden, dus dachten we dat er misschien onderhoud geweest was en besloten we om het nog eens te gaan proberen.
 
#73
We begonnen bij deze cache, waar we een vies plastic zakje vonden, met papiertje erin dat helemaal vergaan was.
#116
Hier vonden we een cola flesje met een papiertje erin.
#88
En hier vonden we weer een plastik zakje...
Er was sinds ons log van vorig jaar helemaal niets veranderd!
Wij hebben een Need Maintenance gemeld, de legger van de cache doet er niets aan, toeristen cachers zien dat en loggen massaal als gevonden.
De reviewer, die de NM melding ook krijgt, schiet niet gelijk in actie, want een legger krijgt altijd een aantal weken de tijd om iets te doen, maar als er dan steeds Found meldingen komen denkt zoiemand ook, van die Travel Fairy kan gewoon niet zoeken....
Deze serie is in 2017 neergelegd en daarna is er niets meer aan gedaan en dat met de natuur hier.
In een van de logs lazen we dat iemand zelf de caches 'vervangen'  heeft door plastic zakjes..allemaal om toch maar te kunnen loggen en punten te verzamelen, maar zulke mensen verpesten het voor mensen zoals wij, die elke cache die we loggen ook gevonden willen hebben.
Die plastic zakjes spoelen na een flinke regenbui weg en komen hier in de natuur terecht...

Geen opmerkingen: