maandag 26 april 2021

Bois du Tronquoy T- en K serie

 25-04-2021
Vandaag gingen we naar Bois du Tronquoy om daar caches te zoeken.
Er liggen twee series: 
- Noville-les-bois - T Bois dus Tronquoy
- [MDP19] - K0 Bois du Tronquoy
oftewel de T en de K serie.
Ze zijn allebei van dezelfde legger en liggen kriskras door elkaar in het nieuwe bos.
Er is een kaartje met daarop een vrij ingewikkelde route die op een klein telefoonscherm lastig te zien is en helemaal lastig omdat er geen letters of nummers bij staan.
Zo waren we dus de hele tijd op telefoons aan het turen i.p.v. ontspannen rond te kunnen kijken terwijl we van de ene cache naar de andere gingen.
Uiteindelijk zijn we onze eigen route maar gaan maken en volgen.
 
 T1
De auto parkeerden we op een hele rustige, doodlopende weg aan de rand van het bos en na een stuk die weg gevolgd te hebben was er een pad het bos in en zo kwamen we bij deze eerste cache, die we snel vonden.
T2
T3
K4
T4
T5
T5
K01
K02
K03
K08
T6
 K05
T7
Hiermee hadden we alle traditonele caches in dit bos gevonden en stonden we bij K09 wat een multi was.
Die was heel lang en ingewikkeld, je had thuis iets moeten bekijken, maar ik kon niet ontdekken wat en aangezien de laatste paar caches DNF hadden gelogd geloofden we het wel.
Dan waren er nog een bonus en een letterbox, die we met de gevonden codes moesten konden uitrekenen, alleen was daar een klein probleem...
Bij de meeste caches kregen we een code zoals A=1 en DE=45, maar we kregen ook 99 en 555 zonder letters erbij.
Horen die bij 1 letter en zo ja bij elke, horen ze bij 5 verschillende letters en zo ja bij welke, wij konden er geen chocola van maken.
Daarnaast hadden we ook nog eens letters waar geen cijfer bij was, dus zoek het maar uit.
Wij hadden er geen zin in en omdat we het bos inmiddels ook wel genoeg gezien hadden geloofden we het verder wel.
De serie ging nog verder met een multi in een woonwijk en daarna heen en weer lopen met nog wat losse caches in een ander stuk bos en we waren eerst wel van plan om dat erbij te doen, maar nu hielden we het voor gezien en zijn we gewoon leuke losse caches gaan doen.
De logboekjes in deze serie zaten allemaal in kleine frisdrankflesjes, die aan de bovenkant smaller zijn dan de rest, dus het is een heel gepriegel om de logboekjes er uit te krijgen.
Al met al viel deze serie enorm tegen, maar het weer was heerlijk, we hebben toch heel wat caches gevonden en fijn gewandeld,  dus dat maakte het wel goed.
 















Geen opmerkingen: