donderdag 3 juli 2014

Glorie & Vergane Glorie

22-06-2014
Toen we van de week tijdens het zoeken van de letterbox cache langs de Kruidtuin kwamen zeiden we tegen elkaar dat het al veel te lang geleden was dat we daar geweest zijn.
Vandaag was het heerlijk weer en na die lange fietstocht van gisteren hadden we wel zin in een wandeling en met de Kruidtuin nog in het hoofd, gingen we daar een multi doen.
De Kruidtuin is dus de Glorie, echt een schitterende tuin, waar zelfs op zondag gewerkt wordt om alles piekfijn in orde te houden.
Aan de hand van tien waypoints waar we in totaal 6 vragen moesten beantwoorden zagen we het grootste gedeelte van de tuin, maar we hebben nog veel meer bekeken en af en toe gewoon even lekker op een bankje zitten kijken.
Toen we alle vragen beantwoord hadden konden we het koordinaat voor de Vergane Glorie uitrekenen en dat bracht ons bij een vergeten park
Helemaal verscholen in het centrum van Leuven. Best nog wel groot en totaal verlaten.
Er stonden allemaal Jezusbeelden en er was een Mariagrot met een preekstoel ernaast en daar tegenover de resten van wat eens stenen banken geweest waren.
We zochten de cache, die van een bepaalde legger is, die altijd erg veel werk maakt van zijn caches.
Deze cache ook, zo knap gemaakt, je ziet hem zo liggen, maar hij gaat zo op in de omgeving dat je helemaal niet in de gaten hebt dat het een cache is, tenzij je een cacher bent en goed kunt zoeken :-)
Dit park was echt een verrassing, heel apart en zo zie je maar dat je ook in de direkte omgeving van je eigen woonplaats op deze manier toch steeds weer nieuwe stukjes ontdekt.

Geen opmerkingen: