donderdag 18 augustus 2022

LAGT Convento de Santónio en LAGT OS Pilares da Memória da Lagoa

 16 en 17 augustu 2022

Toen de labcache voltooid hadden bij het Convento de Santó Antonio zagen we dat er in de tuin waar we zaten een letterbox cache lag.
We begonnen met zoeken, maar konden niets vinden, maar toen ik op de listing keek zag ik dat we in de openbare ruimtes van het convento moesten zijn om daar vragen te beantwoorden.
We gingen naar binnen, waar een hele vriendelijke mevrouw wist over de cache en met ons meeliep om de antwoorden op de vragen te vinden.
Dat was maar goed ook, want zonder haar was het nooit gelukt, want ook al waren de vragen hier ook in het Engels, het was lang niet even duidelijk wat er bedoeld werd.
Maar we vonden alle cijfers, Fairy1 maakte de berekening en toen ik de coordinaten invoerde kwam ik uit vlakbij het tuincentrum, zo'n drie kilometer verder op.
Nu had de mevrouw gezegd dat de cache in het gebouw lag, dus verwarring alom.
Fairy1 ging nog eens vragen en toen pakte ze een sleutel en nam ons mee naar boven in het convento, naar een ruimte die normaal afgesloten is, maar waar nu iemand bezig was om kerststalfiguren te maken.
Ook stond er een hoekje met São Antonio met een geocacheboek in zijn handen :-) dus dachten we de cache gevonden te hebben.
Maar nee, er zat een briefje in, met daarop een bibliotheek nummer.
De bibliotheek van Lagoa zit ook in dit gebouw en daar hebben we 10 jaar geleden al eens een cache gevonden, dit was dus duidelijk een vervanging daarvan.
Mevrouw nam ons mee naar de bibliotheek en daar had ik het 'boek' gelijk te pakken en toen werd duidelijk dat het niet de letterbox cache was, maar de multi 
LAGT Os Pilares da Memória da Lagoa!!!
Aha we hebben dus de ene cache opgelost en de andere gevonden :-)
In deze cache zagen we ook nog TB Dog Tag - Petoprinssi
 
De volgende dag gingen we bij Jardim Campo nog een paar plantjes kopen en toen zijn we ook even het pad naast de snelweg opgelopen om te kijken of de cache daar zou liggen en daar vonden we hem inderdaad.
Het slaat helemaal nergens op om een cache over het Convento te maken en dan de final plaats 3 kilometer verderop zomaar ergens bij een boom neer te leggen. 
We zijn nog even een doosje Merci gaan brengen naar de vriendelijke mevrouw, want zonder haar hulp hadden we deze twee caches nooit kunnen loggen, zo verwarrend.

Geen opmerkingen: