donderdag 18 augustus 2022

500 Anos da vila da Lagoa

 16-08-2022
In Lagoa was ter gelegenheid van het 500 jarig bestaan van het stadje een nieuwe labcache gemaakt en die gingen we vandaag doen.
Hij is gemaakt door een groep die het altijd hebben het aantrekken van toeristen door middel van caches blablabla, maar die dus echt geen rekening houden met diezelfde toeristen en de labcaches die ze mochten maken helemaal in het Portugees doen.
Lezen gaat ons wel redelijk af, dus vol goede moed begonnen we bij het ziekenhuis.
De eerste vraag was hoeveel bombas de aqua (brandkranen0 er voor de hoofdingang van het ziekenhuis stonden en dat waren er 2.
Dat antwoord was fout, dus probeerde ik dois: ook fout...
Okee misschien hebben we over het hoofd gezien, dus 3...três....
En toen maar van 1 t/m 10 en van um tot dez,maar alles bleef fout.
Nu hebben we al eens eerder van deze makers zo'n soort vraag over traptreden gehad en toen moest het woord erachter, dus heb ik dat geprobeerd, met de cijfers en de geschreven cijfers, maar alles bleef fout.
We geloofden het wel en zijn verder gegaan.
De volgende plaats lag een paar kilometer verderop en daarom reden we met de auto Lagoa in en parkeerden we in de buurt van de Câmara Municipal.
Daar vonden we het monument en konden zowaar de vraag in een keer goed beantwoorden.
Van bovenaf hadden we al gezien, dat van het braakliggende stuk beneden bij het 'strand' nu een mooi parkje was gemaakt. In het midden staat een geocache monument van azulejos waarop de Geocache Tour Lagoa vermeld staat.
We moesten hier de naam van de ontwerper invoeren, maar omdat die heel onduidelijk was hadden we daar een aantal gokken voor nodig.
Bij de kerk waren ze net bezig om de feestverlichting van Maria Hemelvaart weg te halen, maar gelukkig hoefden we geen echte cache te zoeken.
Het antwoord op de vraag konden we hier snel vinden.
De laatste vraag was bij het Convento de Santo António en toen popte er ineens 4 vakken op.
We dachten dat we vier vragen zouden moeten beantwoorden, maar waar waren die vragen dan.
We snapte er niets van, tot ik een vakje aanraakte en een foutmelding kreeg.
Nadat ik het vakje eronder aanraakte bleek dat het goede antwoord te zijn...het was dus een soort van multiple choice vraag...
Nu hadden we dus alle vragen beantwoord op die van het Hospital na, dus gingen we op een bankje zitten en nog maar eens wat dingen invoeren, zonder succes.
Toen bedacht ik me ineens dat bombas de aqua eindigt op as, wat vrouwelijk is en dan is het niet dois, maar duas, maar duas bombas de aqua was ook fout.
Toen ik uiteindelijk duas invoerde was het goed....dat zeg ik, voor een toerist niet te doen.
Maar goed, we hebben de labcache voltooid en weer op bekende plaatsen in Lagoa geweest.

Geen opmerkingen: