donderdag 17 november 2016

Handicache 1 t/m 13

30-10-2016
In het bos bij ons in de buurt was twee weken geleden een weekend event gehouden en ter gelegenheid daarvan zijn er heel veel nieuwe caches neergelegd in de omgeving.
Het was vandaag prachtige weer en wij besloten om deze serie van 13 caches te gaan wandelen.
Alle caches van deze serie zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, dat kom je niet vaak tegen, maar is natuurlijk wel helemaal geweldig.
 #1
We hadden hier nogal een afwijking op de gps, maar omdat we wisten dat de cache met een rolstoel bereikbaar moest zijn, maakte dat het zoeken een stukje makkelijker.
We vonden de cache, die eigenlijk in het volle zicht verstopt was, maar als je geen cacher bent zul je er nooit aan denken dat het iets anders is als wat je ziet.
 #2
Ook deze konden we snel vinden.
 #3
Gevonden
 #4
Ook gevonden.
 #5
We dachten een patroon te herkenne, maar i.p.v. de cache vonden we nu een briefje dat het wel te makkelijk zou zijn als de cacche weer zo verstopt was :-)
We zochten verder en hebben hem toen op een hele listige plaats gevonden.
 #6
Hier kwamen we bij een uitkijkpost, waar je door kijkgaten over een heel groot stuk bos kunt kijken.
We hebben heel erg lang gezocht, maar konden de cache niet vinden...
Toen ik de logs dan maar eens ging lezen kwam ik erachter dat dit een kleine multi was, waar je vragen voor moest beantwoorden op deze plek aha...
De antwoorden waren niet zo moeilijk te vinden, maar ze moesten omgezet worden via A=1 B=2 enz en daar hebben we waarschijnlijk fouten in gemaakt, want de uitgerekende coordinaten waren een paar kilometer weg, wat ons niet helemaal goed leek.
We liepen richting nummer 7 en hielden onze ogen heel goed open, want zo heel veel verstopplaatsen waar je met een rolstoel bij moet kunnen komen zijn er natuurlijk niet.
Er was een plaats die ons heel geschikt leek en toen we daar gingen kijken vonden we inderdaad de cache!
 #7
Deze cache konden we dan weer gelijk vinden.
 #8
net als deze
 #9
Ook deze cache vonden we en we zagen er deze paddenstoelen in de buurt, wat leuk was, want er zijn dit jaar opvallend weinig paddenstoelen.
 #10
Gevonden
 #11
Toen we deze cache stonden te loggen kwam er een hele groep fietsers aan en dat bleken ook cachers te zijn.
 #12
Gevonden
 #13
Bij deze cache kwamen we gelijk aan met de fietsende cachers. Het was hier wel handig dat we met meer mensen waren, want de cache was heel erg lastig open te krijgen.
Je moest hem op een speciale manier open makken en aangezien Fairy1 1 arm niet goed kan gebruiken wat het erg handig dat er hier meerdere handen waren, om hem vast te houden en met wat kracht te duwen.
We hebben de cache open gekregen en konden hem toen loggen.
Nu hadden we de hele serie gevonden en alle kleuren voor de bonuscache genoteerd.
Die moesten in formule worden gezet om dan de bonuscache te kunnen vinden.
Het was al laat en we hadden ongeveer wel een idee waar de bonus zou moeten liggen, maar daar was het ontzettend druk met muggles en omdat we toch vlakbij wonen besloten we om de coordinaten thuis op ons gemak uit te rekenen en dan een andere keer wel terug te gaan voor de bonus.
Vandaag hebben we alvast heel erg genoten van deze serie.

Geen opmerkingen: