donderdag 1 augustus 2013

De Holle Weg

01-08-2013
Het is vandaag de eerste dag van de "31 Days of Geocaching Challenge". Deze maand krijg je voor iedere dag waarop je een cache vind een souvenir en die 31 souvenirs bij elkaar vormen net een kalenderblad.
Nu hou ik erg van verzamelen en souvenirs verzamelen vind ik ook erg leuk, dus toen ik deze aankondiging zag en het in de groep gooide, besloten we om mee te doen.
Fairy1 had vanmiddag vrij omdat hij eerst een afspraak had, daarna vertrokken we samen met Mowgli naar de cache die we uitgezocht hadden.
We hadden uit de logs al begrepen dat het een lastig te vinden cache was, omdat de coordinaten erg afwijken en er geen hint is, maar omdat het zo lekker in de schaduw lag besloten we het toch te proberen.
De GPS draaide helemaal dol, we werden gelijk aangevallen door allemaal muggen en de cache konden we niet vinden :-(
Nu was Fairy1 er nog niet aan toe gekomen om een Pocket Query uit te draaien, maar we hadden wel een backup cache in de GPS gezet en daar reden we naar toe.
Toen we daar aankwamen keken Fairy1 en ik elkaar eens aan en zeiden, hier zijn we al geweest, deze cache hebben we al gevonden...:-(
Dat klopte inderdaad, maar omdat Mowgli de caches op de gps gezet had en hij deze cache nog niet had gevonden, stond die bij hem nog als een groen blokje.
Enfin Mowgli vond de cache en had daarmee zijn eerste souvenir.
Het liep tegen etenstijd en omdat we toch geen caches meer in de gps hadden zitten, zijn we naar huis gegaan, hebben gegeten en daarna op de kaart gekeken welke caches Mowgli al wel had gevonden en wij nog niet.
Dit bleek één van die caches te zijn en daar zijn we na het eten naar toe gereden.
Dit werd gelukkig een snelle oppikker en zo hebben wij ook het eerste souvenir gekregen.
Hopelijk gaan de komende dagen wat vlotter, alle begin is moeilijk zullen we maar denken :-)

Geen opmerkingen: