donderdag 19 juli 2018

RO Rondje Outgaarden (een deel ervan)

19-07-2018
Mowgli en ik hadden nog 5 caches nodig voor de Hidden Creatures Challenge en die gingen we vanmiddag, ondanks de warmte, toch maar even zoeken.
We hadden dit rondje in Outgaarden uitgekozen, omdat we hoopten dat het met 13 caches en een bonus toch zou moeten kunnen lukken.
Omdat het zo warm was besloten we om voor 5 caches te gaan en als we die hadden de rest van het rondje voor een eventuele volgende keer te bewaren.
Het was lastig om de auto ergens te kunnen parkeren en toen we een parkeerplaats gevonden hadden bleek die het dichtst bij cache nummer 13 te liggen, dus gingen we daarheen en dan in omgekeerde volgorde het rondje lopen.

 #13
Hier hebben we best een poosje moeten zoeken. Het nulpunt wees naar het land dat een stuk hoger lag dan het huis dat eraan grensde.
Om er te komen moest je over het afscheidingsmuurtje van het huis klimmen, erg raar.
Uiteindelijk heeft Mowgli de cache toch nog kunnen vinden.

#12
Hier stond bij dat ze hoopten dat hij niet omgeploegd zou zijn. De cache moest dus ergens in het land liggen, maar we konden hem niet vinden.
Het lag hier vol met hondendrollen en het was ontzettend warm, de zon stond op ons te branden, dus wij geloofden het wel en zijn verder gelopen.

#11
Ook hier hebben we een hele poos rondom het kapelletje lopen zoeken.
Op een gegeven moment dacht ik hij zal toch niet in een van de beeldjes in het kapelletje zitten...nou wel dus, echt een hele rare plaats voor een cache.

#10
Bij deze cache stond dat hij op priveterrein ligt, maar dat hij vanaf de weg te bereiken is.
Dus wij zochten het hele stuk naast de heg af langs de weg, maar konden de cache nergens vinden.
Mowgli ging  toen maar op het terrein van de buren en drie meter vanaf de weg vond hij de cache waar je dus inderdaad allen bij kon vanaf het terrein van de buren...

#9
Eindelijk een cache op een normale plaats die we konden zoeken en pakken zonder op priveterrein te hoeven komen.

#8
Deze cache lag ook wel op een normale plaats, alleen recht tegenover een huis waar natuurlijk net mensen buiten waren. We zijn er maar vanuit gegaan dat ze wel weten dat er een cache tegenover hun huis ligt en hebben de cache gewoon gezocht en gelogd.



Dit was de vijfde cache en de honderdste voor de Hidden Creatures Challenge en hiervoor kregen we het 13e en laatste souvenir The World Turtle
En hiermee hebben we ook deze zomerchallenge helemaal volbracht! Ook deze was weer erg leuk.

Het rondje was niet echt een rondje, maar meer twee lussen en omdat wij nu de vijf caches gevonden hadden gingen we terug naar de auto.
Onderweg kwamen we nog langs cache #7, maar die had terreinwaarde 3,5 en nogal veel DNF's dat we daar niet eens aan begonnen zijn.

#1
En we kwamen ook nog langs deze cache, dus die zochten we ook nog 'even'.
W zochten deze cache aan de buitenkant van het hek en toen  we hem niet konden vinden kwam de vriendelijke overbuurvrouw naar buiten en die zei dat we het terrein op mochten lopen om daar te zoeken.
Wij dachten dat dit prive terrein was en waren daarom achter het hek gebleven.
We hadden nauwelijks een voet op het erf gezet of er kwam een meneer om de hoek van het huis gelopen die ons wegstuurde omdat het prive terrein was.
Wij maakte excuses en zeiden dat we dat al dachten maar dat de overbuurvrouw gezegd had...
Vriendelijke overbuurvrouw zei dat we maar even moesten wachten en liep naar achteren waar de meneer weer naar toe gegaan was.
Nadat ze even met de meneer gesproken had, mochten we de cache zoeken, als zij erbij bleef staan om op ons te letten, wat ze ook deed.
Wij zochten de cache, wat nog even duurde en toen we hem gevonden hadden konden we het logrolletje niet zonder een pincet of tandenstoker uit het kokertje krijgen.
Om niet nog meer tijd van de overbuurvrouw in beslag te nemen heb ik er een foto van gemaakt om als bewijs te dienen als dit nodig is.
Wat een ongelofelijke vreemde gang van zaken, ik dacht dat er toestemming moest zijn om een cache neer te leggen, maar die is er dus niet en dan is het ook nogeens priveterrein...
We zijn blij dat we de vijf caches voor de challenge hebben kunnen vinden, maar ik denk niet dat we nog eens terug gaan om de rest van dit rondje te zoeken, wat een rare serie.

Geen opmerkingen: