maandag 12 juli 2021

Church Micro BE CMB494 - Lincent, Saint Pierre

 11-07-2021
Vandaag gingen we met de auto wat losliggende caches zoeken en we begonnen in Lincent.
De eerste cache was er niet en daarom gingen we door naar het centrum om deze Church Micro te gaan doen.
Het is een traditional, dus we reden naar de kerk, maar toen we daar liepen wees het compas naar een straat om de hoek, waar inderdaad het nulpunt bleek te zijn.
We stonden bij een elektriciteitspaal, maar daar was de cache niet.
In de voortuin van het huis waar we voor stonden  stond een fiets in de tuin, fleurig versierd met allemaal bloemenslingers en we vroegen ons af of dat dan misschien de cache zou zijn, maar in de listing stond een heel verhaal over de kerk (in het Frans).
Op de fietstas zagen we een cijferslot zitten en toen wisten we eigenlijk wel zeker dat het de cache was  en hebben we de listing doorgelezen.
Het bleek dat we bij het oorlogsmonument naast de kerk drie namen moesten vinden en die omzetten om zo 3 cijfers te krijgen, dus liepen we weer naar de kerk.
De namen vonden we snel en het omzetten deden we met de geotool en zo kregen we de code van het slot.
Weer terug naar bij de cache konden we de fietstas openmaken, maar nu stonden we met een cryptex in onze handen en moesten we op zoek naar een woord van 10 letters.
Ik heb alle 10 letterwoorden uit de listing gezocht, maar ze waren allemaal fout.
We waren van plan om het voor gezien te houden, maar er schoot me nog 1 woord te binnen en toen Fairy1 dat probeerde sprong de cache open...pfff

Geen opmerkingen: