vrijdag 27 november 2020

Florival deel 1

 24-11-2020
Na de lunch vertrokken we naar Pecrot om daar de helft van de serie Florival te wandelen.
We begonnen niet bij nummer 1, maar parkeerden de auto bij de kerk van Pecrot en daarvandaan liepen we naar nummer 6 waar we deze wandeling begonnen.
 
 06 - Petit Marbaise
En deze eerste cache konden we gelijk vinden!

07 - Marais / Moeras / Swamp
Ook deze cache was niet moeilijk te vinden.
Onderin zat een stuk papier gepropt met daarop wat geocaching was, dat hebben we wat gladgestreken en om het kokertje gevouwen, zodat er ruimte was om de TB, die Mowgli nog steeds in zijn bezit had, te droppen.
 
08 - Etang/ Vijver / Pond
De gps'en hadden hier erg veel moeite om het goede nulpunt te vinden, dus zijn we maar gaan zoeken op plekken waar een cache verstopt zou kunnen zijn en dat waren er heel wat.
Uiteindelijk keek ik eens op de kaart en daar zag ik wat duidelijker waar het icoontje van de cache stond en toen ik op die plek nog eens heel goed ging kijken vond ik de cache; hij was heel goed gecamoufleerd.
 
09- Gare / Station
Hier konden we de cache gelijk vinden, maar we moesten wel even wachten om te loggen want er liepen wat muggles voorbij die net uit de trein kwamen.

10 Sentier de Bossut / Bossut Pad - Path
Gelukkig had Fairy1 thuis alvast gekeken hoe we zouden lopen en zo ontdekt waar dit pad begint.
Het ligt tussen twee huizen in, maar het staat nergens aangegeven en als je het niet weet denk je dat het bij het huis hoort.
Ook bij deze cache week de gps weer behoorlijk af, maar gelukkig was er een hint: hulst en alhoewel er veel hulst stond, konden we toch vrij snel bepalen waar we moesten zoeken.
We vonden de cache met zo'n twintig meter afwijking.

11 - Coin / Hoek / Corner
Deze cache konden we redelijk snel vinden.
We zijn langer bezig geweest om uit te zoeken hoe we naar de volgende cache moesten lopen.

11.1 Forêt / Bos / Forrest
Een gedeelte van deze serie ligt langs het spoor, maar omdat daar nu werkzaamheden bezig zijn, is de tunnel daar naartoe afgesloten en zijn er twee caches tijdelijk disabled.
In plaats daarvan liggen er nu twee nieuwe caches tussen nummer 11 en 12.
Deze cache ligt best een eind van het pad af en omdat de gps ontvangst tussen de bomen niet ideaal is wordt er een hoop natuur vertrapt en dat vind ik altijd wel erg jammer van een cache.
 
11.2 Bellevue / Schoonzicht / Nice View
Hier hebben we lang moeten wachten tot een opa en oma samen met hun kleinkind voorbij gewandeld waren.
Ze hadden totaal geen tempo, maar gelukkig was er hier, zoals de naam van de cache al zegt, een heel mooi uitzicht waar we naar hebben staan te kijken terwijl we stonden te wachten tot ze uit het zicht waren.
De cache konden we gelijk vinden.

12 - Etiques
We zagen de zon ondergaan en het zou niet erg lang meer duren voordat het donker zou worden, maar gelukkig was dit de een na laatste cache die we vandaag zouden zoeken.
We vonden hem gelijk.
 
13 - Chapelle Robert
Naar deze cache hebben we dan wel weer lang moeten zoeken.
Ook hier werkte de gps niet echt mee en zochten we een ruim stuk af.
Op de kaart zag ik waar de cache zou moeten liggen, maar daar hadden zowel Fairy1 als ik al gezocht, maar niets gevonden.
We waren bijna van plan om op te geven toen ik toch nog maar eens op die plek ging kijken en daar de cache toch vond, hij was heel geniepig verstopt.
Deze cache was de laatste van vandaag.
We liepen de weg links naast de kapel af naar beneden en kwamen toen bijna bij de auto uit.
Dit gedeelte van de wandeling vonden we heel erg mooi en de caches waren ook leuk.
 




Geen opmerkingen: